Širdies ligos: 3 maisto produktai, kuriuos turėtumėte valgyti greičiau, kad išvengtumėte širdies smūgio

Kai kraujagyslės sklinda per riebalų sankaupas, rūgštinis kraujas lengvai pasiekia širdies raumenį. Taigi, jei užsikimšus kraujagyslėms kraujo tiekimas nutrūksta, širdies membranoje atsiranda rūgštinis badas ir širdies ląstelės pradeda žūti – ištinka širdies priepuolis.

Šiuo metu mažiausiai septyni iš dešimties infarktą patyrusių žmonių išgyvena, tačiau gali likti negrįžtamų pakitimų. Pažeista širdis negali tinkamai pumpuoti kraujo su organizmu.

Tai vadinama širdies nepakankamumu, nors jis yra nevirusinis, širdies nepakankamumo simptomus galima kontroliuoti.

Širdies nepakankamumo simptomai:

  • Vangumas po veiklos arba ramybė.
  • Nuovargio jausmas didžiąją laiko dalį
  • Judesių nuovargis
  • Patinę kaulai ir kojos

Daugeliui žmonių, sergančių širdies ligomis, reikia vartoti įvairių rūšių vaistų širdies ligai valdyti.

Kaip sumažinti širdies ligų riziką.

„Trys sudedamosios dalys, žinomos kaip palankios riebalų sankaupoms kraujagyslių sienelėse, – sotieji riebalai, druska arba cukrus. Taigi, jei jau sergate širdies ligomis, tokius produktus geriau riboti”, – sako kardiologas.

Sotieji riebalai ir cukrus.

Nasičiųjų riebalų ir daug zucoro galima rasti:

  • Veršvų aliejuje, lydytame svieste, kiaulės taukuose, kiaulės taukuose, kokosų aliejuje ir palmių aliejuje
  • Pyragai
  • Pecivo
  • Riebios mėsos
  • Karvės duona
  • Šoninė
  • V’yalen mėsa, tokia kaip saliamis, chorizo ir pancetta.
  • Sūris
  • Pyragaičiai, pavyzdžiui, pyragaičiai, kreminiai pyragaičiai, bandelės ir kruasanai.
  • Viršūnės, crème fraîche ir grietinė.
  • Glaistas
  • Kokosų pienas ir kokosų grietinėlė.
  • Pieno kokteiliai
  • Šokoladas ir šokolado užtepėlės

Druska

Norint mėgautis mažai druskos turinčia mityba, svarbu žinoti, kokią riziką kelia druskos dėjimas, pvz. Druska gali padidinti kraujospūdį, todėl dar labiau pažeidžiamos kraujagyslės ir padidėja gyvybei pavojingo insulto rizika.

Taip pat skaitykite:  Miegas savaitgalį - gyvybės ir mirties klausimas. Mokslininkai pasakoja, kodėl
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti
Skaityti plačiau

Vandens nauda ir savybės

Vanduo yra gyvybiškai svarbus elementas, esantis visose gyvose būtybėse ir planetos ekosistemose. Jo svarbą galima apibūdinti įvairiais aspektais…