Jei jūsų šeima mėgsta serbentus (o jūs negalite jų nemėgti), su šiomis pikantiškomis ir cinamoninėmis uogomis galite pasigaminti šventę pagal pisochny tešlą.
Išsami informacija
Tešlai paruošti reikės:
- Reikės: Borošno – 380 g
- Zukor – 100 g
- Druskos – 0,5 šaukštelio druskos.
- Tirpiklio – 1 šaukštelis.
- Sviesto – 200 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
Įdarui – 1 butelis serbentų uogienės arba uogų, trintų su cukrumi ir 2 valg. š. krakmolo.
Pirmiausia reikia paruošti pisochne tešlą: tam tikslui dubenyje sumaišykite borošno, zuoko, druskos ir tirpiklio. Mišinį įtrinti kambario temperatūros aliejumi (pakanka išimti iš šaldytuvo naktį). Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Padalykite ją į 2 dalis. Vieną dalį įdėkite į šaldiklį, o kitą – į šaldytuvą dvejiems metams.
Sumaišykite uogienę su krakmolu. Dabar galime gaminti pyragėlius. 24 cm apskritą formą išklokite pergamentu ir iš šaldytuvo ištrauktą tešlą viklastu ištepkite rankomis ir padarykite 1,5-2 cm kraštus. Tešlos aukštis – iki 1 cm. Tada išimkite serbentus. Ant viršaus užtarkuokite tešlos iš šaldiklio.
Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite dvejus metus. Išimkite, kai atvės.