Populiariausias obuolių pyragas yra „Charlotte”, kuris laikomas paprasčiausiu kepiniu. Net jaunos moterys gali gauti puikų rezultatą, jei jį keps laikydamosi taisyklių. Patraukliai atrodo gerai iškepęs sausainis. Tačiau kartais obuolių pyragas išeina plonas, o tai sugėdina kepėją.
Kokios klaidos prie to priveda:
- Neužmirškite apie tai, kad šarlotės kepimui reikia imti daug vištų kiaušinių. Visuotinai pripažįstama, kad 1 kilogramui obuolių reikia dėti bent 6 kiaušinius.
- Taip pat svarbu kiaušinius suplakti. Pirmiausia kiaušinius reikėtų imti tiesiai iš šaldytuvo, kad jie būtų šalti. Kita vertus, su kiaušiniais reikėtų dirbti ilgą laiką. Kiaušinius reikėtų plakti bent 15 minučių.
- Kai kurie ponai naudoja netolygius receptus. Šarlotka yra paprastas piragas, kurio sudėtyje yra tik obuoliai, cukrus, borošna ir vištų kiaušiniai. Neeksperimentuokite su skolintais produktais. Tuomet pirogi jus džiugins savo pikantiška tekstūra.
- Nedėkite viso kiekio boroshna iš karto. Pirmiausia ją persijokite, o paskui atsargiai, mažomis porcijomis įberkite.
- Jei tešloje yra krūtinėlės, tokio piurė nereikėtų dėti į orkaitę. Iš pradžių reikia susitvarkyti su tešlos trūkumais.
- Svarbu išgauti tinkamą tešlos konsistenciją. Kai kurie meistrai ją padaro per tirštą ir „tirštą”. Tokiu atveju nesitikėkite, kad obuolių pyragas pakils. Klasikinė šarlotė gaminama iš retos tešlos, kuri labiau primena grietinę su dideliu riebalų kiekiu.