Aukštas kraujospūdis didina širdies ligų riziką, nes širdis turi dirbti sunkiau, kad išpumpuotų kraują po visą kūną. Vėliau dėl jo gali suskambėti arterijos, per kurias širdį vargins rūgštus kraujas. Todėl šį rodiklį reikėtų kontroliuoti.
Fakhivtsi tiki, kad aukštą kraujospūdį galima sumažinti naudojant kai kuriuos vakarienės ingredientus. Taigi, pirmajam valgymui reikėtų vartoti:
- Kiaušiniai;
- avižų;
- šermukšniai ir daigai;
- neriebių pieno produktų;
- bananai ir uogos.
Šie produktai mažina kraujospūdį dėl juose esančio kalio kiekio. Amerikos širdies asociacijos (AHA) duomenimis, kalis mažina natrio, kuris savo ruožtu gali sukelti hipertenziją, poveikį. Be to, kalis padeda sumažinti spaudimą kraujagyslių sienelėse, o tai taip pat gerina kraujospūdžio rodiklius.
Be to, verta atkreipti dėmesį į mažo kaloringumo maisto produktus, kuriuose gausu kalio. Tai, pvz:
- brokoliai;
- špinatai;
- lapiniai žalumynai;
- muskato riešutas;
- saldymedžio bulvės;
- dvyniai;
- kiviai;
- nektarinas.
Reikėtų pažymėti, kad produktai, kuriuose yra daug kalio, tinka ne visiems. Pavyzdžiui, jie gali pakenkti gerklės ligomis sergantiems žmonėms. Todėl prieš juos vartodami turėtumėte pasitarti su gydytoju.