Žarnynas turi įtakos daugeliui organizmo parametrų, įskaitant streso lygį ir imunitetą. Tačiau daugelis žmonių nepamiršta apie šio svarbaus organo sveikatą, kol neprasideda rimtos problemos. Fahivtsi tiki, kad polipšyti žarnyną galima paprasčiausia порада.
Usunuti maisto netoleravimą
Kai kurie žmonės turi maisto netoleravimą – padidėjusį jautrumą tam tikriems maisto produktams ar gėrimams. Tai sukelia žarnyno uždegimą, dėl kurio susilpnėja jo gebėjimas poglinatit gyvybines medžiagas iš maisto. Zavichajau maisto netoleravimas atpažįstamas atlikus analizę.
Padidinkite naudingųjų bakterijų skaičių.
Manoma, kad žarnyne gyvenantys mikrobai atlieka daugybę įvairių sveikatai naudingų funkcijų. Pavyzdžiui, naudingosios bakterijos maitinasi nepernešamomis maisto dalimis (daugiausia celiulioze) ir gamina papildomas gyvybiškai svarbias medžiagas. Valgant raugintus maisto produktus, pavyzdžiui, raugintus kopūstus, kimči, kefyrą ir arbatinį grybą, gerųjų bakterijų kiekis žarnyne didėja.
Pakeiskite kavą arbata
Gera kava padidina energiją ir suteikia tam tikros naudos sveikatai, tačiau kai kurie žmonės ją toleruoja blogiau nei kiti. Todėl žalioji arbata bus sveika alternatyva. Pažymima, kad joje esantys polifenoliai yra naudingi žarnyno mikrobams.
Valgykite teisingai
Mityboje turi būti pakankamai baltymų ir riebalų, taip pat celiuliozės, kurios yra daržovėse. Fakhivtsi rekomenduoja valgyti tris kartus per dieną ir maistą ruošti patiems, kad jis būtų įvairesnis.
Visipatisya
Miegas turi įtakos vaistažolių sistemai ir žarnyno sveikatai. Todėl gydytojai rekomenduoja laikytis režimo ir miegoti 7-9 paras per parą.
Būkite mažiau nervingi
Stresinių situacijų ne visada pavyksta išvengti, tačiau kiekvienas turi galimybę išmokti susidoroti su sunkumais. Pastebėta, kad lėtinis stresas verčia nervus nuolat dirbti, todėl išsiskiria adrenalinas ir kortizolis. Be to, streso metu sumažėja kai kurių žarnyno bakterijų padermių, pavyzdžiui, Lactobacillus.