Sveikos mitybos ekspertas Tobi Amidoras pabrėžė, kad valgant sirupą gali padidėti širdies ligų rizika. „Tai ypač aktualu tiems, kurių šeimoje yra padidėjęs cholesterolio kiekis arba širdies ligos”, – sakė ji.
Be to, in siri yra daug natrio, kuris gali padidinti kraujospūdį. Ji teigė, kad hipertenzija sergantys žmonės turėtų apriboti šios medžiagos suvartojimą iki 2400 mg per dieną. Ryšium su tuo ji rekomendavo jiems iš savo mitybos raciono išbraukti sūrų siri.
Ekspertai taip pat sakė, kad siera didina kūno svorį. Be to, dideliais kiekiais šis produktas gali sukelti virškinamojo trakto sutrikimų, pavyzdžiui, padidėjusį dujų kiekį ir skrandžio pūtimą, o kai kuriais atvejais – vidurių užkietėjimą.