Maisto įpročiai, padedantys išvengti vidurių užkietėjimo, yra susiję su maisto produktų, mažinančių išmatų kiekį ir skatinančių žarnyno peristaltiką, vartojimu.
Gerkite vandenį. Pasak fahivtsiv, pirmasis žingsnis sprendžiant vidurių užkietėjimo problemą. Jie rekomenduoja dieną pradėti nuo butelio šilto vandens ir gerti vandenį visą dieną. Geras drėkinimas teigiamai veikia žarnyno darbą, padaro jo ruhą lygesnį ir dalių.
Vzhivati sire ir kitus produktus su probiotikais. Tokiuose produktuose yra naudingųjų bakterijų, kurios gerina žarnyno veiklą. Valgant dvi-tris porcijas per dieną, palankiai veikiama žarnyno mikrobiomo sveikata.
Їsti undostigli bananų. Juose yra daug celiuliozės, kuri turi įtakos ţaladarių konsistencijai ir palankiai veikia jų patekimą per ţarnyną.
Įstatykite į stotyje esančias džiovintas slyvas. Šis vaisius pasižymi dideliu ląstelių kiekiu ir natūraliu pronosiniu poveikiu. Jo dodavannya į įvairius namuose gaminamus patiekalus yra vienas naudingiausių įpročių siekiant užkirsti kelią staziniams procesams žarnyne.
Suvalgykite po obuolį per dieną. Specialistai rekomenduoja valgyti obuolius neluptus nuo odelės – toks įprotis taip pat padeda išvengti vidurių užkietėjimo problemų. Obuolių žievelėje yra daug pektino, kurį fermentuoja žarnyno bakterijos kartu su susidarančiomis trumposiomis lanceugovyh riebalų rūgštimis. Dėl jų veikimo stilts pom’yakshuyaetsya, sutrumpinti jo ėjimo per žarnyną laiką.
Vartokite pieną su sviestu. Puodelis šilto pieno su vienu ar dviem arbatiniais šaukšteliais ištirpinto sviesto prieš miegą yra dar vienas veiksmingas būdas užkirsti kelią vidurių užkietėjimui.