Raktas į ilgaamžiškumą yra produktuose, kuriuose gausu augalų dvėselienos.

Tinkama mityba gali turėti didelę įtaką gyvenimo trukmei ir sumažinti pavojingų lėtinių ligų riziką. Todėl mokslininkai ir toliau vertina įvairių mitybos metodų ir produktų privalumus.

Dėl informacijos Express, Aš remiuosi paskelbta British Medical Journal išvaizdą, siekiant padidinti gyvenimo trukmę mokslininkai siūlo pakeisti produktus su didele dalimi gyvūnų bilk rose.

Į sisteminę apžvalgą įtraukti 32 tyrimai ir 31 metaanalizė. Į ją įtraukti duomenys apie maždaug 715 tūkst. asmenų. Tyrėjai nustatė, kad augalinės kilmės bilko vartojimas buvo susijęs su mažesne mirtingumo nuo įvairių ligų, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas, rizika. Tačiau teigiama, kad mirtingumui nuo vėžio tai įtakos neturėjo.

Be to, papildomi 3 proc. energijos iš augalinių baltymų per dieną buvo susiję su 5 proc. mažesne mirties rizika. Tačiau gyvūninių baltymų vartojimas nesumažino mirtingumo nuo širdies ligų ir onkologinių ligų rizikos.

„Produktų, kuriuose yra daug gyvūninių baltymų, pakeitimas augalinių baltymų šaltiniais gali būti susijęs su ilgaamžiškumu”, – samprotavo tyrėjai.

Tarp pagrindinių baltymų šaltinių yra šie:

1. ankštiniai augalai (kvasolis, žirniai, sotševičiai).
2. Sodo augalai (migdolai, pistacijos, anakardžiai, plaukuotieji sodo augalai, lazdyno riešutai, lazdyno riešutai, arbūzo augalas, medlieva, liūto augalas, sezamo augalas, chia augalas).
3. Javai (kamutas, tefas, kviečiai, kinva, ryžiai, laukiniai ryžiai, soros, avižos, grikiai).
4. Kai kurios daržovės (kukurūzai, brokoliai, šparagai, briuseliniai kopūstai ir artišokai).
5. Sojų produktai (tofu).

Taip pat skaitykite:  Stigli ar neprinokusi: kurie bananai yra maistingiausi?
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti