Raktas į ilgaamžiškumą rastas populiariame užkandyje

Tapo žinoma, kas vyksta organizme reguliariai vartojant produktą, kuris pastaruoju metu tapo populiariu sveikos mitybos priedu. Apie rozpovili fahivtsi.

Kalbama apie avokadus. Šis vaisius valgomas ne tik atskirai, bet ir kartu su skrebučiais – pvz. Tačiau ne visi žino apie jo naudą.

Palankiai veikia lieknėjimą

Kadangi avokaduose, kaip ir alyvuogių aliejuje, yra daug celiuliozės ir sveikų mononesočiųjų riebalų, juos lengva ir greitai suvalgyti. Neseniai atlikto eksperimento metu pagyvenusių žmonių, vartojančių daug angliavandenių, buvo paprašyta vakarienės metu suvalgyti pusę šio vaisiaus. Tyrimo dalyviai vėliau pranešė, kad per trejus metus 26 % padidėjo pasitenkinimas maistu ir 40 % sumažėjo potraukis maistui.

Mažina metabolinio sindromo riziką

Po metaboliniu sindromu medikai supranta kardiometabolinių sveikatos problemų sankaupą. Tarp jų – padidėjęs juosmens apimtis, didelis trigliceridų ir sacharozės kiekis kraujyje, aukštas kraujospūdis, mažas „gerojo” (MTL-C) cholesterolio kiekis. Tai, savo ruožtu, gali lemti didesnę diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio riziką. BMC duomenimis, tiems, kurie reguliariai valgo avokadus, tikimybė susirgti metaboliniu sindromu yra 50 % mažesnė.

Mažina kraujospūdį.

Pažymima, kad kalis reguliuoja radikulinės rūgšties kiekį organizme ir gali padėti sumažinti kraujospūdį. Pasak mokslininkų, viename puodelyje kubeliais supjaustyto avokado yra 728 mg kalio. Be to, kad kalis padeda pašalinti natrį iš organizmo, jis atpalaiduoja kraujagyslių sieneles, todėl dar labiau sumažina arterinį spaudimą. „Žmonės, kurie nevalgo daug maisto produktų, kuriuose gausu kalio, dažniau suserga aukštu kraujospūdžiu ir inkštirais”, – aiškino daktaras Jentoni L. Komarovas.

Taip pat skaitykite:  Mokslininkai įvardijo šešias žmonių grupes, kurioms būdingas polinkis susidaryti kraujo krešulius.
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti