Priešmokyklinis gydymas susijęs su nauja Viduržemio jūros regiono dieta

Sveika mityba laikoma vienu iš paprasčiausių būdų pailginti gyvenimą keliais metais. Fakhivtsi pabrėžia, kad svarbu laikytis subalansuotos mitybos, mažinti vienų maisto produktų vartojimą ir didinti kitų vartojimą.

Šiandien mokslininkai ir gydytojai ypač pabrėžia vienos dietos naudą ilgaamžiškumui – Viduržemio jūros regiono dietos. Jos laikosi Viduržemio jūros pakrantėje esančių šalių, įskaitant Prancūziją, Graikiją, Italiją ir Ispaniją, gyventojai.

Priklausomai nuo regiono, Viduržemio jūros dieta skiriasi produktais, kurie sudaro jos pagrindą. Tačiau paprastai į ją įeina daug daržovių, vaisių, ankštinių augalų, grūdinių kultūrų, ryžių ir alyvuogių aliejaus.

Pieno ir mėsos produktų vartojama kuo mažiau. Pasak „Express”, daugybė tyrimų parodė ryšį tarp Viduržemio jūros regiono dietos ir ilgesnės gyvenimo trukmės.

Pavyzdžiui, žurnale „British Medical Journal” (BMJ) paskelbtame tyrime buvo nagrinėjama patobulinta Viduržemio jūros regiono dieta ir jos poveikis ilgaamžiškumui. Pasak darbo autorių, kalbama apie dietą, kurioje nesotieji riebalai buvo pakeisti mononesočiaisiais. Daugiausia jų sudaro tokie produktai kaip avokadai, alyvuogės, alyvuogių aliejus, rapsų aliejus ir gorčis.

Darbo metu buvo tiriami 74607 vyrų ir moterų, sulaukusių 60 metų ir vyresnių, sveikatos duomenys. Tyrimo pradžioje nė vienas iš jų nesirgo širdies ligomis, insultu ar vėžiu. Dalyviai atstovavo devynioms Europos šalims. Rezultatai parodė, kad visiems europiečiams pritaikyta Viduržemio jūros regiono dieta susijusi su mažesne ankstyvos mirties rizika.

Taip pat skaitykite:  Mitybos specialistas paaiškino, kaip burokėliai veikia žmogaus organizmą
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti
Skaityti plačiau

Sveikatos pagrindai

Sveikatos pagrindai Sveikata yra vienas brangiausių žmogaus turtų, kurio svarbą dažnai suprantame tik jį praradę. Tačiau laikantis pagrindinių…