Pieno vartojimas gali sumažinti kūno riebalų kiekį

Ahvazo Jundišapūro medicinos mokslų universiteto (Iranas) mokslininkai nustatė, kad pieno ir pistacijų vartojimas kaip užkandis turi įtakos antsvorio turinčių ar nutukusių moterų suvokimui, kūno riebalų kiekiui ir makroelementų suvartojimui.

Šiame atsitiktinių imčių skerspjūvio tyrime, kurio rezultatai pristatyti žurnale „Obesity Medicine”, dalyvavo 60 moterų, turinčių didelę vagą ir nutukimą, kurių amžiaus vidurkis buvo 24 metai.

Tyrimas truko du mėnesinius periodus su šešių mėnesių pertrauka. Sieros dydžiui įvertinti naudota vizualinė analoginė skalė.

Tyrimo rezultatai neparodė statistinio kalorijų suvartojimo skirtumo kiekvienoje grupėje. Tačiau moterų, kurios gėrė pieną, reikšmingai sumažėjo suvartojamų riebalų kiekis.

Tyrėjai pažymi, kad pistacijų ir pieno valgymas gali būti sveikas užkandis, tačiau nepatartina tikėtis, kad sumažės kasdien suvartojamų kalorijų kiekis.

Taip pat skaitykite:  Допомагає серцю і омолоджує: чим гарбуз корисний для організму
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti