Mitybos specialistai ir miego ekspertai atliko įvairius tyrimus, siekdami rasti geriausius miegui skirtus produktus. Nors šie tyrimai suteikia svarbių nuorodų, jie nėra baigtiniai.
Žmonėms reikėtų unikalaus daug riebalų turinčio sūrio, vištienos krilių ar keptos žuvies, nes „jie labiau virškinami ir gali neleisti užmigti.
Prieš einant miegoti reikėtų vengti valgyti aštrų maistą ir aštrius patiekalus, nes tai gali sukelti diskomfortą ir skrandžio negalavimus. Tai sukelia kūno temperatūros pokyčius, dėl kurių gali savaime užsidegti smegenys, nes kūno temperatūra natūraliai krenta artėjant miegui.
„Sumažinkite perdirbtų angliavandenių (duonos, makaronų ir ryžių), kurie sukelia energijos sutrikimus, ir riebaus maisto vartojimą, nes skatinama rūgšties gamyba skrandyje gali sukelti kepenų ir skrandžio diskomfortą. Atminkite, kad maisto perteklius sukelia mieguistumą”, – sako dietologas mitybos specialistas Igoris Strokovas. „Net jei žinote, kad turėtumėte vienareikšmiškai gerti kavą ir stiprią arbatą, galite padirbėti prie miego su daugiau kofeino šaltinių, pavyzdžiui, šokoladu.”
Kiekvienam žmogui reikia tam tikro miego kiekio. Vidutiniškai suaugusiesiems reikia nuo 7 iki 9 metų, o vaikams – nuo 9 iki 13 metų. Kūdikiams ir kūdikiams reikia nuo 12 iki 17 metų miego kiekvieną dieną.
Nėra teisingo miego kiekio, kurį turėtų turėti kiekvienas. Miegas yra natūralus procesas, kurio mes negalime kontroliuoti. Mūsų kūnai pasiima tai, ko jiems reikia. Per trumpą laiką mūsų organizmas pakeis miego rūšį ir kokybę, kad išliktume sveiki.