Produktų, padedančių apsaugoti organizmą nuo vėžio, sąrašą sudarė visame pasaulyje žinomas amerikiečių mokslininkas Williamas Lee.
Viljamas Lee vadovauja Angiogenezės fondui – organizacijai, kuri ieško naujų ligų gydymo būdų. Šis mokslininkas yra tvirtas teorijos, kad netinkama mityba yra vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių žmonių vėžio išsivystymą, šalininkas.
„90-95 proc. vėžio atvejų sukelia išoriniai veiksniai, likusius 5 proc. lemia vidiniai, genetiniai veiksniai. Trečdalio iš šių 90-95 proc. ligų priežastis yra nesveika mityba”, – sakė onkologas.
Li nuomone, pagrindinis priešvėžinės dietos veikimo principas yra blokuoti angiogenezę – naujų kraujagyslių, kuriose gyvena iš pradžių skupchennya vėžinės ląstelės, o paskui jų vietoje atsiranda puchliny, kūrimo procesą.
„Užuot galvojusi, ką reikėtų išbraukti iš mūsų mitybos raciono, pradėjau galvoti, ką reikėtų į jį įtraukti, kad sustiprintume organizmą, kad vėžinės pūslelės negalėtų skatinti kraujodaros kraujagyslių gamybos, o pūslelės negalėtų maitintis ir augti. Gamtoje yra labai daug rechovino, kuris gali natūraliai zupiniruyut angiogenezę”, – sakė mokslininkas.
Dėl to Viljamas sudarė sąrašą produktų, kurie gali užkirsti kelią vėžio augimui dėl savo gebėjimo blokuoti kraujagyslių augimą į pūlinį. Jį sudaro:
- sojos,
- pomidoro pupelės,
- žalioji arbata,
- uogos,
- daržovės,
- kopūstai, kimči,
- rauginti kopūstai,
- natūralus jogurtas,
- plaukuotas kalnas,
- chornitza,
- brokoliai,
- aitriosios paprikos.
Šį sąrašą rekomendavo Jaroslavlio onkologas Dmytro Petrovskis. Gydytojo nuomone, sveikatai svarbu, kad mityba būtų įvairi – bet kuris produktas gali sukelti vėžį, jei jis valgomas diena iš dienos. Pirmiausia reikia vengti alkoholio ir maisto su ėsdinančiais riebalais, sakė gydytojas.