Mokslininkai atskleidė, kurie vaisiai ir daržovės gali išlikti visą gyvenimą

Valgant tam tikrą kiekį vaisių ir daržovių, sumažėja ankstyvos mirties rizika. Tokią išvadą padarė JAV Kardiologų asociacijos mokslininkai.

Mokslininkai patvirtina, kad dėl reguliaraus vaisių ir daržovių vartojimo galima išvengti sunkių lėtinių ligų. Taigi epidemiologas, mitybos specialistas ir daktaras Dongas Vangas teigia: jei žmogus kasdien suvalgo porciją vaisių ir tris porcijas daržovių, ankstyvos mirties riziką sumažina 13 %. Tokie yra tyrimo, kuriame dalyvavo daugiau kaip 2 mln. žmonių, rezultatai.

Naudingiausi ilgaamžiškumui yra šie maisto produktai:

  • žaliosios lapinės daržovės (špinatai, salotos, kopūstai)
  • vaisiai ir daržovės, kuriuose yra daug beta karotino ir vitamino C (apelsinai, citrinos, uogos, morkos ir kt.).

Tačiau, kaip teigia mokslininkai, jei valgote daržoves, kuriose yra krakmolo (žirniai, bulvės ir kukurūzai), ir vaisių sultis, tai nesumažina ankstyvos mirties rizikos. O norint išsaugoti jaunystę, svarbu valgyti šviežius vaisius ir daržoves.

Taip pat skaitykite:  Vitamino B12 trūkumas: kam gresia rimtos pasekmės sveikatai?
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti