Mokslininkai apskaičiavo mirtiną šokolado dozę

Niujorko universiteto mokslininkai nustatė, kiek šokolado gali sukelti mirtį. Tikėtina, kad niekas pasaulyje negali suvalgyti tiek daug šokolado, nes dozė, po kurios organizmui atsiranda inversinių pasekmių, yra per didelė.

Šokoladas gali būti pavojingas, nes kakavos pupelės, iš kurių jis gaminamas, savo sudėtyje turi toksino teobromino, tačiau mažomis dozėmis jis nėra šokiruojančiai lėtas.

Šis alkaloidas alkaloidas pasižymi sechiogeniniu ir sudinorozširyuvanojiniu poveikiu, taip pat sukelia tachikardiją ir galvos skausmą. Esant didelei šios medžiagos koncentracijai organizme, žmogaus širdis gali nesugebėti absorbuoti spaudimo.

Tačiau šokolade yra labai mažas teobromino kiekis, todėl dar prieš susikaupiant pakankamam jo kiekiui, kad jis sukeltų mirtį, skrandis nesugebės absorbuoti didelio į jį patekusio maisto kiekio, o tai reiškia, kad valgis nebus tęsiamas.

Žmogus, kuris suvalgo 80 kilogramų, vienu metu turėtų suvalgyti 40 kilogramų pieniško šokolado arba 20 kilogramų karšto šokolado. Tikriausiai niekam nepavyks įveikti šio iššūkio.

Taip pat skaitykite:  Zalizumo paros norma imunitetui, energijai ir sveikam miegui palaikyti buvo pavadinta
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti
Skaityti plačiau

Vanduo – nauda kūnui

Vanduo yra viena iš svarbiausių medžiagų žmogaus organizmui, nes sudaro didžiąją dalį mūsų kūno masės. Be vandens mūsų…