Mitybos specialistė papasakojo apie tinkamos vakarienės pagrindus. Ji pabrėžė, kad tinkama mityba yra labai lanksti sistema, leidžianti įvairiai derinti produktus.
O idealioje snidanoje, mokslininkės nuomone, turi būti trys ingredientai:
- produktai, kurių sudėtyje yra sudėtinių angliavandenių (košė, pilno grūdo makaronai arba pilno grūdo duona).
- visaverčiai baltymai (pieno produktai: raugintas pienas, jogurtas, kietasis sirupas, kiaušiniai arba ryžiai, mėsa arba paukštiena).
- Produktai, kuriuose yra daug vitaminų, mineralinių medžiagų, maistinių skaidulų (daržovės, vaisiai, uogos).
Dietologas taip pat mielai uriznomannitniti jų mitybą. „Dėl teisingos, subalansuotos mitybos sistemos lankstumo galima sudaryti skirtingas poyednannya. Skrudinta grūdų duona su daržovėmis ir sirupu, jogurtas su pilno grūdo dribsniais ir šiek tiek vaisių yra idealaus produktų derinio pavyzdys”, – sakė gydytoja.
Be to, fakhivetschas pažymėjo, kad sudarant dietą reikėtų remtis savo pojūčiais. „Šis derinys yra pagrindas, kuriuo turėtumėte remtis planuodami pietus”, – aiškino gydytojas.