Mitybos specialistas įvardijo penkias priežastis, kodėl į mitybos planą reikėtų įtraukti bulves

Mitybos specialistas Duane’as Melloras atskleidė penkias priežastis, kodėl svarbu valgyti bulves. Eksperto teigimu, produktas turi daugybę naudingų savybių, todėl neturėtų būti išskirtinis.

„Per didelis bet kokio produkto vartojimas daro neigiamą poveikį žmogaus organizmui. Mokslininkams pavyko suprasti: jei valgote per daug bulvių, galite išprovokuoti padidėjusį kraujospūdį. Dažnesnis bulvių gaminimas ir valgymas, pavyzdžiui, riebaluose, sukelia neigiamų pasekmių”, – sakė gydytojas.

Jis sakė, kad bulvėse gausu vitamino C. Apelsinai ir citrinos dažnai siejami su šiuo ėsdinančiu mikroelementu. Tačiau žmonės pamiršta, kad britai didžiąją XX a. dalį gyveno daug bulvių, nes jose yra vitamino C.

150 g produkto yra apie 15 % įprastinės ėsdinančio mikroelemento dozės. Taip pat į bulvių sudėtį įeina vitaminas B6, kuris yra svarbus organizmo kofaktorius. Jo pagalba organizme tinkamai veikia daugiau kaip 100 fermentų, dėl kurių vyksta baltymų skilimas.

Bulvėse esantis kalis reikalingas elektriniams signalams raumenyse ir nervuose reguliuoti. Mažas arba didelis jo kiekis neigiamai veikia širdį. Bulvėse taip pat yra cholino, kuris būtinas normaliai smegenų veiklai, nervų ir nervų minkštinimui.

Produkte nėra glitimo, dėl šios priežasties jį gali rinktis žmonės, sergantys glitimo liga. Salyklinės bulvės turi mažą glikeminį indeksą, dėl to staiga nesumažėja gliukozės kiekis kraujyje.

Taip pat skaitykite:  Vitamino B12 trūkumas: požymiai matomi ant veido, teigia ekspertai
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti