Mitybos specialistai įspėjo, koks pavojus kyla praleidus užkandį

Vidurdienio valgis vadinamas pagrindiniu dienos valgymu. Tačiau yra tokių, kurie ankstyvąjį ritualą praleidžia visam laikui. Dietologai atskleidė, kas gali lemti.

Didesnė ligų rizika

Pasak Teksaso vaikų ligoninės vyresniosios klinikinės mitybos specialistės Kristi Kring, nustatyta, kad tiems, kurie dažnai praleidžia valgį, yra „didesnė rizika susirgti 2 tipo diabetu, didesnė nutukimo rizika dėl atsparumo insulinui ir hormonų reguliacijai, taip pat didesnė širdies priepuolių ir hipertenzijos rizika”.

Nepriklausomybė nuo korozinių rechovinų

„Užkandis – tai puiki proga iš maisto gauti svarbiausių maistinių medžiagų, įskaitant vitaminus ir vitaminus, padedančius išgyventi dieną. Taigi, praleidę valgį, galite jų suvartoti nepakankamai”, – sako M. Kringas.

Zuckerio šuoliai kraujyje

Dietologė pažymi, kad užkandžių praleidimas gali turėti įtakos zukr kiekiui kraujyje – jis gali tiesiog sumažėti. „Kai zucr kiekis kraujyje sumažėja, tai turi įtakos jūsų nuotaikai, – sako Kingas. – Tai susiję su zucr kiekio kraujyje sumažėjimu. Sumažės jūsų energijos lygis, taip pat pažintinės funkcijos.

Sumažėjęs imunitetas

Kai praleidžiate užkandį, sumažėja jūsų imunitetas, patvirtina mitybos specialistas Tehzeebas Lalani. „Organizmui reikalinga reguliari mityba, kad būtų palaikomas sveikas imuninių ląstelių, kurios kovoja su infekcijomis ir gerina kovojančių ląstelių (T ląstelių) aktyvumą organizme, lygis”, – aiškina mitybos specialistas.

Galvos skausmai ir rūpesčiai

Trūkstant energijos, pavyzdžiui, gliukozės, sumažėja smegenų ląstelių funkcija, priduria Lalani. „Štai kodėl valandą nevalgę galite jausti galvos skausmą ir miglą”.

Taip pat skaitykite:  Kodėl negalite numesti svorio? 4 įpročiai, kurie gali pagreitinti medžiagų apykaitą
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti