Kartais kai kurios maisto medžiagos įsisavinamos tik kartu su kitų maisto produktų sudedamosiomis dalimis. Specialistai įvardijo produktų derinius, kurie kartu tampa naudingi sveikatai.
Tarkuotos morkos su grietine arba morkų sultys su viršūnėlėmis – nuo vaikystės žinomas derinys. Iš tiesų riebalai palankiai veikia morkų beta karotino, kuris organizme virsta antioksidantu vitaminu A, įsisavinimą.
Apskritai, prisipažinkite fahivtsi, bet kokios daržovės taps naudingesnės, jei gyvensite kartu su riebalais. Daugelis daržovėse esančių vitaminų yra riebalus deginantys, t. y. juos organizmas lengviau pasisavina kartu su riebalų molekulėmis. Specialistai rekomenduoja daržoves valgyti su alyvuogėmis, pavyzdžiui, alyvuogėmis, garbuzovaja arba llana.
Dribsnių produktai, pavyzdžiui, mėsa, grybai, ryžiai, pieno ir rūgpienio produktai, geriausiai dera su riebalais. Be to, mėsa gerai derinama su nekrochmalistinėmis ir žaliomis daržovėmis, kurios yra aktyvios žolės ir neutralizuoja blogąjį cholesterolį. Žebrieną, savo ruožtu, optimaliausia derinti su citrina: citrinos sultys šiuo atveju gali pakeisti prieskonius, o jose esantis vitaminas C palankiai veikia zalizo druskų pasisavinimą.
Kalbant apie kiaušinius, jie optimaliai dera su nekramtytais ir žaliomis daržovėmis.
Vaisius ir uogas galima gerai derinti tarpusavyje, taip pat su pieno ir rauginto pieno produktais. Daržovės taip pat optimaliai derinamos tarpusavyje, tačiau taip pat gerai įsisavinamos kompleksiškai su baltymais, riebalais ir angliavandeniais.
Žalumynus galima derinti su visais maisto produktais.