Kokią alyvą geriausia naudoti tepimui, kad būtų išvengta onkologinių ligų?

Siekiant išvengti onkologinių ligų išsivystymo, produktai turėtų būti tepami ant „teisingo” alyvuogių aliejaus su minimaliu karščio tašku.

Ekspertai paaiškino, kaip pasirinkti tokią alyvuogę. Jie papasakojo apie tai, kad kepant bet kokį produktą, nesvarbu, ar tai būtų mėsa, ar daržovės, būtina prisiminti, kad geriau naudoti alyvuogę, kuri nesudega ir nemažėja maksimaliai įkaitusi.

Pasak jų, tai alyvuogių aliejus, ir jis yra išgrynintas – rafinuotas. Šis alyvuogių aliejus, pasak ekspertų, esant 240 °C virimo temperatūrai, nedega, nevirsta ir neskleidžia stipraus kvapo. Be to, šio alyvuogių aliejaus sudėtyje yra mononesočiųjų omega-9 riebalų rūgščių, kurios yra neutralios organizmo sveikatai.

Po jo seka garstyčių aliejus. Šis produktas taip pat pasižymi aukšta oksidacijos temperatūra – 254 °C.

Gydytojai pataria, kad pavojingiausiomis alyvuogėmis laikomos saulėgrąžų ir lianų. Šių aliejų temperatūra yra žemiausia – 170 °C. Net ir ištyrus juos visu mastu, juose galima išskirti nuodingų medžiagų.

Mokslininkai įspėjo apie nerafinuotų aliejų, kuriuos galima naudoti tik ruošiant šaltą maistą, pavojų.

Taip pat skaitykite:  Vėžio ir kitų ligų prevencija: nustatyta, kad populiari arbata yra naudinga
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti