Pirmiausia kavuni reikėtų valgyti, nes jie yra sūrūs. Juose yra daug gėrybių, o antra:
dėl antioksidanto likopeno, dėl kurio kavuni pirmauja tarp daržovių ir vaisių. Antioksidantai siejami su apsauga nuo vėžio ir diabeto. Kuo juodesnė m’jakotka, tuo didesnis likopeno kiekis. Jis taip pat apsaugo mūsų odą nuo saulės;
dėl aminorūgšties citrulino, kuri organizme naudojama azoto oksidui gaminti. Plėsdama galūnes, ji palankiai veikia sisteminio arterinio kraujospūdžio mažėjimą ir didina kraujotaką dirbančiuose raumenyse, didina fizinio krūvio toleranciją;
dėl natūralaus pigmento beta-kriptoksantino, kuris pasižymi kvapą mažinančiomis savybėmis, ypač sergant lėtinėmis uždegiminėmis sąnarių ligomis;
Vos viena skibka patenkina 30 % šio vitamino paros poreikio;
dėl organizmo papildymo vandeniu, kurio netenkame per karščius. Kavune yra 92 % vandens;
todėl galite jį valgyti salyklo pavidalu ir gauti minimalų kalorijų kiekį. Lyginant su analogišku šalčio kiekiu, kavuni turi 7 kartus mažiau kalorijų.