Kalcis reikalingas ne tik kaulų sveikatai – jis būtinas širdžiai ir kitiems raumenims. Todėl jis yra mikroelementas, kurį būtina vartoti kasdien.
Kalcis atsakingas už raumenų trumpėjimą, nes užtikrina nervinių impulsų perdavimą iš smegenų į raumenis. Todėl labai svarbu kasdien valgyti kalcio turtingų produktų. Be to, vienoje stiklinėje pieno yra 20 % kalcio paros normos. Be to, šis kalcis labai gerai pasisavinamas dėl piene esančios laktozės ir pieno rūgšties. Su raugintu pienu sira ta pati istorija, kalcis iš jo pasisavinamas praktiškai visiškai. Labai daug kalcio turi kietasis sūris.
Daug kalcio yra sezamuose. 100 g sezamų – vienos dienos kalcio norma, kurią organizmas gerai įsisavina. Kalcio gausu ir sezamo sėklose, todėl lukštenti sezamo sėklas yra labai naudingas įprotis. Kalcio turtingos žuvys, ypač ešeriai. Jo taip pat gausu sojose, žirniuose, grikiuose, špinatuose ir brokoliuose.