Viena iš visiems žinomų arbatos rūšių pasižymi daugybe naudingų savybių. Mokslininkų teigimu, reguliariai vartojant šį gėrimą galima kompleksiškai atjauninti organizmą, tačiau tik tuo atveju, jei neleidžiama plačiai paplitusių klaidų.
Apie populiariojo gėrimo privalumus pranešė gydytojai ir mitybos specialistai.
Kuo naudinga žalioji arbata?
- „Žaliojoje arbatoje gausu polifenolių, kurie yra antioksidantai. Jie kovoja su laisvaisiais radikalais ir užkerta kelią lėtinėms ligoms”, – sako daktarė Lisa Young.
- „Žaliojoje arbatoje esantys antioksidantai gali turėti priešvėžinių savybių”, – priduria ekspertė Jinan Banna.
- Be stiprių antioksidacinių savybių, žalioji arbata taip pat gali padėti pasiekti makšties mažinimo tikslų. Tai rodo žurnale „Canadian Journal of Pharmacists” paskelbti tyrimo rezultatai.
- Pasak „Nutrition Journal”, taip pat pranešta, kad žalioji arbata didina cholesterolio kiekį, todėl mažėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika.
- Kitas tyrimas, atliktas Bazelio universitete Šveicarijoje, taip pat parodė, kad žalioji arbata gali padėti smegenims ir kognityvinėms funkcijoms.
Kada arbata nustoja būti naudinga?
Kai kurie žmonės mėgsta į arbatą įberti viršūnėlių ir pipirų žirnelių, kad pažabotų potraukį saldui, teigia mokslininkai. Tačiau jie įspėja, kad jei į arbatą dėsite per daug zekorų ir tai darysite reguliariai, gėrimas greitai iš saldaus taps salstelėjusiu.
„Jei vis tiek jaučiate, kad jums reikia ko nors salstelėjusio, pasaldinkite arbatą mažu šaukšteliu agavų arba medaus”, – sako mitybos specialistė Emi Goodson.