Jungtinėje Karalystėje nustatyta nauja grėsmė imunitetui

Fruktozė plačiai naudojama šiuolaikinėje maisto gamyboje. Jos yra salykliniuose gėrimuose ir perdirbtuose maisto produktuose. Šios medžiagos vartojimas auga visose išsivysčiusiose šalyse.

Medikai šį populiarų priedą sieja su padidėjusia keleto ligų rizika. Ką gali sukelti fruktozės vartojimas?

  • nutukimą;
  • 2 tipo cukriniam diabetui;
  • nealkoholinę suriebėjusių kepenų ligą.

Bendras Swansea universiteto, Bristolio universiteto ir Francis Crick instituto Londone mokslininkų tyrimas atskleidė naują galimą fruktozės keliamą pavojų. Iki šiol mokslininkai tiksliai nežinojo, kaip šio angliavandenio gaudymas veikia žmonių imuninę sistemą. Britų gydytojų tyrimo rezultatai rodo, kad fruktozė gali sukelti imuninės sistemos užsidegimą.

Pažymima, kad toks užsidegimas gali pažeisti ląsteles ir audinius bei sutrikdyti organizmo organų ir organų sistemų veiklą, o tai gali sukelti tolesnes ligas. Britų medicinos ekspertai pabrėžia, kad naujasis tyrimas padėjo geriau suprasti ryšį tarp fruktozės vartojimo ir diabeto išsivystymo. „Mūsų tyrimas… priartina mus prie supratimo, kodėl tam tikros dietos gali lemti prastą sveikatą”, – aiškino Bristolio medicinos mokyklos daktarė Ema Vincent (Emma Vincent).

Taip pat skaitykite:  Mokslininkai nustatė pavojingiausius kavos gėrimo būdus
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti