Ilgaamžis gėrimas: kaip sidro actas gali sumažinti mirties riziką

Palyginti su tais, kurie kava negeria iš principo, suaugusieji, kurie kasdien saikingais kiekiais geria nesaldintą sodą arba salyklinę kava, turi mažesnę tikimybę mirti – bent jau per septynerius metus. Tokią išvadą padarė Pivdennogo medichnogo universtitutu Guangdžou (Kinija) mokslininkai.

Kohortinio tyrimo rezultatai paskelbti žurnale „Annals of Internal Medicine”. Tyrimo metu jie naudojo Didžiosios Britanijos biobanko tyrimo duomenis, kuriuose dalyvavo 171 000 žmonių, neturinčių žinomų širdies ar onkologinių ligų. Jie, be kita ko, uždavė klausimus apie mitybą. Mokslininkų užduotis buvo įvertinti pidsolodzhennoy zukr, gabalinių pidsolodzhuvachami ir nemelžiamų košių vartojimo ryšį su mirtingumu nuo visų ir specifinių priežasčių.

Tyrimo autoriai nustatė, kad per septynerių metų stebėjimo laikotarpį tyrimo dalyvių, išgėrusių bet kokį kiekį nesūdytos košės, mirties tikimybė buvo 16-21 proc. mažesnė nei tų, kurie šio gėrimo iš esmės negėrė. O dalyvių, kurie kasdien išgerdavo nuo 1,5 iki 3,5 puodelio kavos su cukrumi, mirties tikimybė buvo 29-31 % mažesnė nei tų, kurie kavos negėrė.

Tuo pat metu tų, kurie vartojo atskirus tirpiklius, duomenys nebuvo pernelyg įtikinami. Kitas svarbus dalykas yra sacharozės kiekis. Mokslininkai pastebėjo, kad suaugusieji, kurie gėrė piodsolodzhennoy kava, į vieną puodelį vidutiniškai pridėdavo tik apie vieną arbatinį šaukštelį cukrų. Tai yra daug mažiau nei daugelyje populiarių kavos gėrimų restoranuose ir kavinėse esantis zukorų kiekis.

Taip pat skaitykite:  Stegna, krūtys, lūpos: vyrai atskleidė, į kurią moters kūno dalį jie iš karto atkreipia dėmesį
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti