Ekspertai pateikė penkis paprastus patarimus, kaip sumažinti diabeto riziką

Jungtinės Karalystės Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) pripažįsta, kad prediabetas yra rimta liga. Ši būklė ne tik kelia riziką susirgti II tipo cukriniu diabetu, bet ir didina širdies ligų ir insulto riziką. CDC pažymi, kad asmuo, susidūręs su šia liga, yra „kryžkelėje”. Jei pasuksite tinkamos mitybos kryptimi, tolesnį sveikatos blogėjimą galima sustabdyti.

Didelis ląstelių skaičius.

Jei įmanoma, savo racione turėtumėte padidinti viso grūdo produktų, tokių kaip rudieji ryžiai, viso grūdo makaronai ir duona, kiekį. Taip yra dėl to, kad jie labai lengvai suskaidomi iki gliukozės, o tai apsaugo nuo gliukozės kiekio kraujyje šuolių.

Juoda mėsa

Juoda ir perdirbta mėsa (karvių duona ir kt.) kenkia sveikatai, sukelia širdies sutrikimų ir diabetą.

Geriau vengti tokios mėsos, pvz:

– lašinių;
– šoninės;
– karvės kiaulės;
– kiaulienos;
– karvės odos;
– ėrienos.

Geriau jas pakeisti kokybiška vištiena arba kalakutiena. Reikėtų pabrėžti, kad šie produktai taip pat yra puikus dvėselienos šaltinis.

Vaisiai ir daržovės

Kai kuriose šalyse sveikatos priežiūros institucijos pageidauja, kad apie penktą valandą vakaro būtų užkandžiaujama vaisiais. Vitaminai ir mineralinės medžiagos, kurių juose gausu, yra labai naudingi organizmui.

Be to, kai kurie vaisiai ir daržovės mažina riziką susirgti II tipo diabetu. Prie jų priskiriami šie vaisiai ir daržovės:

– obuoliai;
– vynuogės;
– uogos;
– špinatai;
– kopūstai;
– vandens kruopos.

„Nesvarbu, ar jie švieži, ar šaldyti, tiesiog pasistenkite juos įtraukti į savo racioną”, – priekaištavo Diabetes UK.

Sveiki riebalai

Sveiki riebalai gali suteikti organizmui tos būtinos energijos, tačiau ne visi jie yra vienodi. Turėtumėte kuo mažiau vartoti sočiųjų riebalų, pavyzdžiui, sviesto, kurie gali padidinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Taip pat skaitykite:  Kaip pagerinti atmintį ir koncentraciją natūraliais būdais vos per 7 dienas: paprastas protinio aštrumo planas kiekvienai dienai

Vietoj jų geriau valgykite:

– nesūdytus sodo aliejus;
– usnių;
– avokadų;
– alyvuogių aliejų;
– rapsų aliejų;
– saulėgrąžų aliejų.

Tinkami gėrimai

Kalbant apie gėrimus, svarbu pasirinkti tinkamą gėrimą. Mokslininkų teigimu, yra tiesioginis ryšys tarp gazuotų ir energizuojančių gėrimų, kuriuose yra daugiau cukraus kraujyje, vartojimo ir rizikos susirgti 2 tipo diabetu.

„Stenkitės nepakeisti salyklinių gėrimų vaisių sultimis ar kokteiliais, nes juose taip pat yra didelis kiekis cukrų”, – sakė gydytojai. Geriau teikti pirmenybę paprastam vandeniui, pienui, kavai ar arbatai.

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti