Dietologė atskleidė, kam nederėtų valgyti populiaraus prieskonio dėl ilgaamžiškumo

Kurkuma yra vienas vertingiausių prieskonių. Tyrimai nuolat įrodo, kad šis prieskonis turi priešuždegiminių ir gydomųjų savybių, kurios savo ruožtu gali padėti sumažinti įvairių lėtinių ligų riziką.

Tačiau, mitybos specialistės Vicki Petersen žodžiais, yra kelios žmonių grupės, kurioms ciberžolė turi būti unikali. Ypač – kapsulių pavidalu.

„Deja, ciberžolėje gali būti toksiškų sudedamųjų dalių ir net tokių svarbių metalų kaip švinas”, – tarstelėjo fahivčinija.

„Į prastesnės kokybės papildus gali būti dedama silicio dioksido, kad nesuliptų, o boro papilduose kaip užpildų gali būti glitimo, todėl jie gali būti kenksmingi sergantiems celiakija ar netoleruojantiems glitimo”, – EatThisNotThat!

Petersen patikslino, kad saugu vartoti nuo 500 iki 1000 miligramų ciberžolės per dieną. Tačiau nemalonūs simptomai gali pasireikšti, kai žmonės viršija 2000 miligramų per dieną arba vartoja nekokybiškus papildus. Pasak gydytojo, vartojant per daug ciberžolės taip pat gali atsirasti virškinamojo trakto diskomfortas ir pykinimas.

„Yra tam tikrų nuogąstavimų, kad žmonėms, turintiems didesnę akmenų atsiradimo skrandyje riziką, gali pakenkti ciberžolėje esantys oksalatai”, – pridūrė gydytojas.

Taip pat skaitykite:  Pagrindiniai šokių privalumai sveikatai
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti
Skaityti plačiau

Vanduo – nauda kūnui

Vanduo yra viena iš svarbiausių medžiagų žmogaus organizmui, nes sudaro didžiąją dalį mūsų kūno masės. Be vandens mūsų…