Jei norite išlaikyti puikią formą ir išlikti sveiki, svarbu daug dėmesio skirti mitybai. Kelių mitybos specialistų komanda papasakojo, kokių maisto produktų reikėtų vengti, jei nenorite sunaikinti savo kūno.
Plastiniai pietūs
Šis punktas gali nustebinti daugelį žmonių. Plastivtsi yra gero ir sveiko snidanok variantas. Tačiau dietologės Alicijos Galvin žodžiais, daugumoje šių produktų yra zūkoro, gabalinių pidsolodžuvačių ir baravykų.
„Įprastoje porcijoje gali būti iki 12 g zukoro, o tai yra maždaug vienas valgomasis šaukštas zukoro miltelių”, – pažymi A. Galvin. „O kaip dėl dvėselienos ir bordo? Kiekvieno iš jų tik apie du gramus, priklausomai nuo prekės ženklo”.
Galvinas ragina prieš perkant didelę dėžę perskaityti etiketę. Įsitikinkite, kad cukraus kiekis yra minimalus, o celiuliozės ir baltymų – didelis.
Vaisių sultys ir kokteiliai
Vaisių sultys, kokteiliai ar net šalta arbata gali būti tokie pat blogi kaip ir gazuoti gėrimai. O galimas neigiamas poveikis toli gražu neapsiriboja kariesu ir makšties padidėjimu.
Pasak mitybos specialistės Diane Gariglio-Clelland, yra ryšys tarp salyklinių gėrimų vartojimo ir širdies ir kraujagyslių ligų rizikos, kuri didina širdies priepuolio ir insulto tikimybę.
Ant grotelių kepta mėsa
Pasak mitybos specialistės ir daktarės Holli Klamer, mėsos suvartojimą galite sumažinti keliais būdais: rinkitės mėsą, kuri yra aromatingesnė ir kuriai paruošti reikia mažiau laiko.
„Prieš kepdami mėsą ant grotelių, tinkamai ją marinuokite. Marinatas veikia kaip papildomas apsauginis rutuliukas ir taip pat sutrumpina kepimo laiką”, – sako H. Klamer.