Dietologai išvardijo alyvuogių vartojimo privalumus ir trūkumus

Nepaprastas alyvmedžio uogų skonis buvo vertinamas dar senovėje, tačiau šiais laikais jos naudojamos tik maistui gaminti. Mitybos specialistų teigimu, alyvuogės turi privalumų ir trūkumų sveikatai.

Nors alyvuogės ir alyvos yra to paties medžio vaisiai, jų kaloringumas labai skiriasi: konservuotose žaliose uogose yra 180 kCal, o juodose šis rodiklis siekia tik 115 kCal.

Nors abu variantai puikiai tinka daržovių dietoms, lieknėjantiems žmonėms gydytojai rekomenduoja atkreipti dėmesį į druskos kiekį. Druskos perteklius organizme dažnai sukelia vandens susilaikymą, o tai savo ruožtu didina pūslelinės ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką.

Visos teigiamos alyvuogių savybės nusveria neigiamas, nes vaisiuose yra mononesočiųjų riebalų rūgščių, įvairių mineralinių medžiagų, vitaminų A ir E.

Ostanni palankios geros žolės, normalizuoja moterų hormoninį foną, palankios zagoyannya mikrotriškino širdies raumenyje ir rozridzhuyut kraują, mažina trombozės tikimybę. Kartu gydytojai rekomenduoja šio produkto nevartoti sergant cistitu, hipertenzija, gastritu ir kepenų bei širdies ligomis.

Taip pat skaitykite:  Kodėl Bilkovo dieta neveikia po 35 metų: moterų organizmas žaidžia pagal naujas taisykles
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti