Didelis cholesterolio kiekis yra pagrindinis širdies ligų ir insulto rizikos veiksnys. Daugelis žmonių net nežino apie padidėjusį cholesterolio kiekį, nes ši būklė yra besimptomė.
Reikėtų pažymėti, kad cholesterolio kiekis labai priklauso nuo mitybos.
Ląstelių trūkumas
Celiuliozė, kurios yra augaliniame maiste, pavyzdžiui, grūduose, vaisiuose, vaisiuose, daržovėse, daržovėse, pupelėse ir daržovėse, mažina „blogojo” MTL cholesterolio kiekį. Todėl mitybą reikėtų papildyti produktais, kuriuose yra daug celiuliozės.
Rafinuoti angliavandeniai
Rafinuotų angliavandenių vartojimas gali lemti cholesterolio kiekio padidėjimą. Tyrimai parodė, kad sočiuosius riebalus pakeitus rafinuotais angliavandeniais, tokiais kaip cukrus, gerojo cholesterolio sumažėja, o blogojo cholesterolio padaugėja.
Gyvūniniai produktai
Mažai angliavandenių ir daug riebalų turinčios dietos yra labai populiarios, tačiau ilgainiui toks mitybos būdas gali turėti nepalankų šalutinį poveikį, įskaitant padidėjusį cholesterolio kiekį. Jei dieta blogai suplanuota arba jei dėl mažo angliavandenių kiekio žmogus jaučiasi alkanas, jis valgo daugiau riebaus maisto. Jei juose yra daug riebalų, padidėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika.
Pipirų aliejus
Vartojant didelius kiekius sviesto, taip pat ir maistui tepti, gali padidėti cholesterolio kiekis. Vietoj jo mokslininkai rekomenduoja maistui gaminti naudoti alyvuogių aliejų, pavyzdžiui, alyvuogių aliejų arba avokadų aliejų.