Didelis cholesterolio kiekis: įvardyti maisto įpročiai, kurių geriau vengti

Didelis cholesterolio kiekis yra pagrindinis širdies ligų ir insulto rizikos veiksnys. Daugelis žmonių net nežino apie padidėjusį cholesterolio kiekį, nes ši būklė yra besimptomė.

Reikėtų pažymėti, kad cholesterolio kiekis labai priklauso nuo mitybos.

Ląstelių trūkumas

Celiuliozė, kurios yra augaliniame maiste, pavyzdžiui, grūduose, vaisiuose, vaisiuose, daržovėse, daržovėse, pupelėse ir daržovėse, mažina „blogojo” MTL cholesterolio kiekį. Todėl mitybą reikėtų papildyti produktais, kuriuose yra daug celiuliozės.

Rafinuoti angliavandeniai

Rafinuotų angliavandenių vartojimas gali lemti cholesterolio kiekio padidėjimą. Tyrimai parodė, kad sočiuosius riebalus pakeitus rafinuotais angliavandeniais, tokiais kaip cukrus, gerojo cholesterolio sumažėja, o blogojo cholesterolio padaugėja.

Gyvūniniai produktai

Mažai angliavandenių ir daug riebalų turinčios dietos yra labai populiarios, tačiau ilgainiui toks mitybos būdas gali turėti nepalankų šalutinį poveikį, įskaitant padidėjusį cholesterolio kiekį. Jei dieta blogai suplanuota arba jei dėl mažo angliavandenių kiekio žmogus jaučiasi alkanas, jis valgo daugiau riebaus maisto. Jei juose yra daug riebalų, padidėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

Pipirų aliejus

Vartojant didelius kiekius sviesto, taip pat ir maistui tepti, gali padidėti cholesterolio kiekis. Vietoj jo mokslininkai rekomenduoja maistui gaminti naudoti alyvuogių aliejų, pavyzdžiui, alyvuogių aliejų arba avokadų aliejų.

Taip pat skaitykite:  Dienos miegas: kaip miegoti, kad įgautumėte energijos
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti