Atskleista nauja rūkytos lašišos problema.

Iš pradžių rūkyta lašiša buvo ruošiama su dideliu kiekiu druskos ir keletą dienų ar net kelias dienas. Tačiau ilgainiui rūkymo būdai buvo patobulinti, todėl, be kita ko, sutrumpėjo ir dūmo poveikio laikas. Tai leido išgauti pikantiškesnį ir sveikesnį produktą.

Pasak mitybos specialistų, rūkyta lašiša yra puikus pasirinkimas visiems. Tačiau nėščioms moterims, mažiems vaikams, mažamečiams vaikams ir žmonėms, kurių imunitetas nusilpęs, ją reikėtų vartoti atsargiai. Ypač gydytojai įspėja dėl nepakankamai išrūkytos žuvies, kuri gali sukelti virškinamojo trakto ligas, įskaitant listeriozę.

„Jei mėgstate smurtinį skonį, geriau pirkti riebesnę žuvies rūšį, pavyzdžiui, Korolivskio arba ruonių. Priklausomai nuo veislės gali skirtis ir spalva: nuo oranžinės-rožinės iki tamsiai juodos”, – sakė virėja-kukė Kathleen O’Brien Price. Ji sakė rinktis pakuotes, kuriose nėra daug ląstelienos ir kurios nėra per plonos. Jei įmanoma, stenkitės pirkti tik šviežiai sugautą žuvį.

Taip pat skaitykite:  Augimas yra mažos sveikatos problemų rizikos veiksnys
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti