Aitriosios paprikos mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Tokią išvadą padarė Korėjos mokslininkai, atlikę tyrimą.
Tyrimo dalyviai visą dieną vartojo aitriąsias paprikas 4-12 tizhniv. Kaip paaiškėjo, į šio produkto sudėtį įeinanti rechovina mažina metabolinio sindromo – medžiagų apykaitos sutrikimų komplekso, provokuojančio širdies ir kraujagyslių sistemos ligų ir II tipo cukrinio diabeto vystymąsi, riziką.
Roslina gali sumažinti „blogojo” cholesterolio kiekį kraujyje. Be to, ji pasižymi aiškiai matomu antioksidaciniu poveikiu.
Eksperimentas taip pat parodė, kad aitriosios paprikos normalizuoja cukraus kiekį organizme, nes sumažina deginimosi procesą. Tačiau, kaip pripažino mokslininkai, norint patvirtinti naudingąją galią, būtina atlikti nemažai kitų tyrimų.