Žinoma, namuose pagamintos sultys yra daug sveikesnės nei parduotuvėje pirktos sultys, kuriose yra daug sacharozės. Tačiau labai svarbu šias sultis paruošti teisingai.
Rinkitės natūraliai saldymedžio vaisius
Kai kurie žmonės vietoj sulčių geria šerbetą. Tačiau vartojant didelius kiekius salstelėjusių vaisių ar sacharozės, galima pakenkti sveikatai. Pirma, sultys yra vienas paprasčiausių būdų aprūpinti organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis. Tačiau pernelyg gausiai maitinantis pridėtiniais cukratais gali padidėti fruktozės kiekis, padidinantis gliukozės kiekį kraujyje. Todėl vietoj cukrų ar salyklinių vaisių ruošiant sultis reikėtų naudoti daržoves.
Tinkamas žaliųjų daržovių vartojimas
Žaliųjų daržovių sultys laikomos palyginti sveikomis, tačiau per daug maišant gali sumažėti jų skonis. Be to, jas bus sunku gerti, nes ne kiekvienas gali įsisavinti tokį stiprų skonį. Taigi, jei gaminate sultis iš žaliųjų daržovių, žinokite, kokias daržoves maišyti. Maišant karštas, aštrias daržoves gali sumažėti sulčių skonis, o kai kuriems žmonėms jos gali atsibosti.
Eikite į sulčių spaustuvę
Šiais laikais kiekvienuose namuose yra sulčiaspaudė, kuri padeda paruošti sultis per kelias minutes. Tačiau ar žinote, kad šis aparatas sumažina sulčių gyvybinę vertę? Sulčiaspaudė išskiria daug šilumos, kuri sunaikina pagrindines vaisiuose ir daržovėse esančias maistines medžiagas. Jei naudojate sulčiaspaudę, įsitikinkite, kad ji nėra per karšta. Jei temperatūra vidutinė, sultis gerkite iš karto, užuot laikę jas šaldytuve.
Tinkamas laikas
Paruošus sultis, jas reikia gerti nedelsiant. Pavyzdžiui, jei sultis geriate anksti vakare, jos gali pakenkti jūsų sveikatai, užuot suteikusios gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų. Namines sultis galite laikyti iki 24 metų, tačiau laikoma, kad jų gėrimas iš karto kenkia sveikatai.
Neįmaišykite sėklų į sultis
Jei spaudžiate sultis iš daržovių ar vaisių, nepamirškite pašalinti sėklų. Net viena grybiena gali sugadinti jūsų sulčių skonį. Be to, nevartokite kai kurių vaisių ir daržovių sėklų, nes jose yra sveikatai kenksmingų toksinų.