Mūsų mityba lemia gyvenimo trukmę ir sveikatos stiprumą, o tai daugelis žmonių žino jau seniai. Tačiau yra maisto produktų, kurie taip pat prailgina jaunystę.
Sojų pupelės. Tai pagrindinis kelių kartų Azijos virtuvės produktas, jose gausu izoflavonų – tam tikros rūšies fitostrogenų. Izoflavonai pasižymi antiparazitinėmis, antioksidacinėmis, priešvėžinėmis ir antimikrobinėmis savybėmis. Ir todėl gali padėti reguliuoti organizmo deginančią reakciją ir upovilniti klitinne senėjimą, taip pat apsaugoti nuo tam tikrų rūšių vėžio.
Morkos. Viena populiariausių daržovių Ukrainoje ir daugelyje kitų pasaulio šalių, žinoma dėl didelio beta karotino kiekio. Šis karotinoidinis pigmentas suteikia morkoms kaštoninę spalvą. Mūsų organizme beta karotenas virsta vitaminu A, kuris dalyvauja imuninės sistemos veikloje, regėjimo procesuose, kūryboje ir ląstelių komunikacijoje.
Mūsų organizmas negali pats pasigaminti šio vitamino, todėl jis turi būti vartojamas su maistu. Tyrimais įrodyta, kad karotinoidų turtingas maistas apsaugo nuo su amžiumi susijusios ląstelių degeneracijos ar senatvės sukeltų regėjimo sutrikimų.
Kryžmažiedės daržovės. Dar viena svarbi maisto produktų rūšis, kuriai priklauso brokoliai, ridikėliai, briuseliniai, spalvotieji ir baltagūžiai kopūstai.
Visose jose gausu maistinių medžiagų, įskaitant daug vitaminų, mineralų ir karotenoidų. Chrestotsvitnyh daržovės turi gliukozinolatų, kurie reguliuoja organizmo reakciją į stresą ir karštį, turi antimikrobinių savybių, taip pat spovilnyuchi senėjimo procesus.
Lašiša. Tyrimai rodo, kad jei mėsa ilgainiui kenkia sveikatai, tai žuvis yra naudinga.
Lašiša yra viena sveikiausių žuvų rūšių, kurioje gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių. Jos siejamos su smegenų sveikata, užkerta kelią su amžiumi susijusiam pažinimo funkcijų silpnėjimui.
Citrusiniai vaisiai. Paskutinis mūsų sąrašo punktas – kuklūs sveikos mitybos herojai. Apelsinai, mandarinai, greipfrutai, citrinos ir kiti produktai, kuriuose yra daug vitamino C – nuostabaus antioksidanto, mažinančio uždegimą. Vaisiuose yra flavonoidų, kurie gerokai pailgina žmogaus gyvenimo trukmę.