Kai lauke ilgai lyja ir šalta, žmonių nuotaika ima prastėti. Norime ko nors pikantiško, malonaus, džiuginančio akį. Tokį pikantišką ir gražų receptą verta pagaminti.
Išsami informacija
Sudedamosios dalys: 1:
- Reikės: rūgštaus pieno sire (m’yakiy) – 1 kg.
- Zukor – 300 g
- Vanilės – 3 vnt.
- Grietinė – 250 g
- Želatina – 40 g
- Kharchovi barvniki – įvairių spalvų.
Šiam receptui geriau imti naminį sirelį, bet jei jo neturite, galite naudoti pirktą parduotuvėje. Perkoškite ją per mėsmalę arba problenderį. Įdėkite zuoko, vanilės, grietinės. Želatiną išmirkykite šaltame verdančiame vandenyje. Kai želatina sustings, maišydami ištirpinkite ją ant silpnos ugnies. Sumaišykite su alyvų mišiniu.
Mišinį padalykite į kelias dalis (priklausomai nuo baravykų skaičiaus). Į kiekvieną iš jų atskirai pridėkite skirtingų baravykų. Vieną dalį palikite baltą. Sudėkite barškučius vieną ant kito. Darykite tai greitai, kad nesusidarytų tiršta masė. Padėkite „Veselką” į šaldytuvą 1-2 metams.
Suvalgę gabalėlį šio spalvingo deserto, pajusite, kad nuotaika iškart pagerės!