Vištienos salotos su grybais: paprasta sudėtis, puikus skonis ir šventinė išvaizda

Šios salotos visada džiugina svečius, nors jos ruošiamos iš turimų ingredientų ir be kulinarinių gudrybių.

Dėl aromato, subtilaus skonio ir įspūdingo pateikimo jis idealiai tinka šventiniam stalui. Taip pat sužinosite patogų būdą greitai paruošti vištienos krūtinėlę bet kokioms salotoms.

Porcijų skaičius: 5-6

Paruošimas: 40 minučių
Kepimas: 20 minučių


Sudedamosios dalys:

  • Vištienos krūtinėlė – 500 g
  • Švieži pievagrybiai – 250 g
  • Kietasis sūris – 70 g
  • Česnakas – 4 skiltelės
  • Pekino kopūstai – 4 lapai
  • Svogūnas (didelis) – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – pagal skonį
  • Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Majonezas – padažui

Paruošimas:

  1. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite išilgai, bet ne iki galo, ir atverskite ją kaip knygą. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi (apie 1 arb. šaukštelį). Apvyniokite tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų ir kepkite sausoje keptuvėje po 3 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.

Patarimas: jei daug gaminate, naudokite dvi keptuves. Filė pasirodo sultinga ir greitai atvėsta, o indai lieka švarūs.

  1. Grybus ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, kepkite aliejuje (2 valg. šaukštai) apie 15 minučių – kol skystis visiškai išgaruos. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų. Leiskite jam atvėsti.
  2. Atvėsintą vištieną supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su grybais bei svogūnais.
  3. Česnaką perspauskite per presą, o sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Visus ingredientus sumaišykite su majonezu.
  4. Paruoštas salotas bent 30 minučių palaikykite šaldytuve, kad jos suminkštėtų ir įgautų sodresnio skonio.
  5. Kad salotos atrodytų tikrai šventiškai, sudėkite jas į kulinarinį žiedą didelėje lėkštėje ir lengvai paspauskite. Gausite tvarkingą formą.
  6. Pekino kopūsto lapų minkštąją dalį supjaustykite plonomis juostelėmis ir uždėkite ant viršaus. Tai suteiks ryškumo, gaivumo ir šiek tiek traškumo akcento.

Rezultatas:

Salotos pasirodo sočios, švelnios, su grybų aromatu ir kreminio sūrio skoniu. Puikus pasirinkimas šventėms ir šeimos vakarienėms.

Taip pat skaitykite:  „Natūralūs būdai kovoti su stresu: kaip gamta ir paprasti įpročiai gali pagerinti mūsų savijautą kasdien“

Skanaus!

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti
Skaityti plačiau

Medicina: mokslas ir menas gydyti

Medicina yra viena seniausių ir labiausiai gerbiamų mokslo sričių, jungianti mokslinius tyrimus, technologijas ir žmogišką rūpestį. Ji nuolat…