Gaminant majonezą iš karto kyla asociacija, kad reikia kiaušinių. Gerą ir skanų padažą galima paruošti ir be jų. Tokį majonezą bus dar lengviau ragauti.
Išsamesnė informacija
Gaminti reikia šių produktų:
- alyvuogių – 300 ml;
- pieno – 150 ml;
- garstyčių – 1 šaukštelis;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- citrinos sulčių – 2 šaukštai.
Produktus iš šaldytuvo reikėtų išimti iš vėlyvo paros meto, kad jie būtų kambario temperatūros. Šaltus ingredientus padažą sunku sumaišyti.
Todėl alyvuoges ir pieną suplakite mikseriu. Kai mišinys taps tirštas, galima įmaišyti ingredientų mišinį. Tada padažą galima naudoti. Pradžiai galite jį atšaldyti šaldytuve. Mėgaukitės!