Vakarienei ar vakarui galite paruošti aistrą be mėsos – pikantišką keptą žuvį. Tai gali būti bet kokia žuvis: jūros lydekos, polakai, upėtakiai ir kt. Su grietine ir sūriu žuvis bus be mėsos.
Ingredientai
Kepimui reikia tokių produktų:
- kietojo sūrio – 100 g;
- grietinės – 3 valg;
- blynelių – 1 ryšulėlis;
- cibulos – 1 vnt;
- alyvuogių – 1 valgomasis šaukštas;
- pipirų, druskos.
Kaip paruošti
Žuvį nuvalykite, pasūdykite ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Į ją įdėkite kripo ir citrinos skibkių.
Supjaustykite cibulį griežinėliais ir sudėkite ant deko. Ant viršaus uždėkite žuvies griežinėlius. Apšlakstykite citrinos sultimis. Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su grietine. Užtepkite ant žuvies.
Dėkite į orkaitę. Kepimo laikas – 30 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Mėgaukitės!