Aromatiška, pikantiška, pomirtinai sūri – tokia skumbre mėgausis visi. Jei prie jos bus verdamos bulvės, vakaras bus fantastiškai pikantiškas.
Ingredientai
Gaminti reikia šių produktų:
- skumbrės – 1 kg;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas;
- cucor – 0,5 valgomojo šaukšto;
- cibulos – 1 vnt;
- citrinos sulčių – 0,5 vnt. citrinos;
- alyvuogės – 30 ml;
- pipirai;
- lauro lapai.
Kaip paruošti
Žuvį nuvalykite ir supjaustykite porcijomis. Sudėkite į dubenį ir pasūdykite žuvį. Suberkite cukatas, juoduosius pipirus. Įdėkite 2 lauro lapus, tačiau juos sulaužykite į kelias dalis.
Cibulę supjaustykite griežinėliais. Dėkite ant žuvies. Jei turite žaliųjų aitriųjų paprikų, galite įdėti ir jų. Apšlakstykite žuvį pusės citrinos sultimis. Gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Įdėkite į stiklainį po traškučiais. Dėkite į šaldytuvą 12 metų. Mėgaukitės!