Šprotai yra klasika. Be jų sunku įsivaizduoti šventinį stalą. Dažniausiai jos naudojamos sumuštiniams, tačiau gerai pažįstamą produktą galite paruošti dar unikaliau. Būsite sužavėti, o svečiai prašys recepto.
Ingredientai
Gaminimui reikės šių produktų:
- šprotų – 220 g;
- laiškinių česnakų – gvazdikėlio;
- rūgusio pieno sirupo – 1 valgomasis šaukštas;
- marinuotų braškių – 1 vnt;
- juodos duonos – 4 vnt;
- sviestas – 20 g.
Kaip paruošti
Blenderiu sumaišykite rūgštaus pieno sirupą, marinuotas ugneles, chasniką ir šprotus. Užtepėlė paruošta.
Dabar pagaminsime užkandį. Ant duonos užtepkite sviesto. Tepkite jį, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sviestą užtepkite ant duonos. Jei papuošite pabarstukais arba petražolėmis, bus tobula. Mėgaukitės!