Skanu ir paprasta: kotletų receptas orkaitėje

Kotletai dažnai kepami keptuvėje, tačiau orkaitėje išgaunamas visiškai kitoks skonis ir tekstūra. Taip paruoštas troškinys tampa daug aromatingesnis ir pikantiškesnis.

Kokius ingredientus reikėtų paruošti:

  • 400 g kiaulienos;
  • 200 gr kiaulienos kiaulės mėsos;
  • šaukštas džiovintų žolelių;
  • 2 gvazdikėliai aitriosios paprikos;
  • 2 čeburekai;
  • šaukštas manų kruopų;
  • 3 valgomieji šaukštai barščių;
  • arbatinis šaukštelis druskos
  • šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • šaukštas sviesto;
  • 4 šaukštai pieno.

Kaip paruošti:

Kad pyragėliai būtų pikantiškesni, mėsą geriau nusipirkti patiems ir sumalti mėsmale. Pasiimkite patogų dubenį maltai mėsai sumaišyti.

Mėsą supjaustykite lengvai valdomais gabalėliais, suberkite avinžirnius ir pertrinkite šiuos ingredientus per mėsmalę.

Tada visiškai sumalkite džiovintas žoleles trintuvu ir pasiųskite jas į maltą mėsą. Tuo tarpu sumaišykite manų kruopas su pienu ir palikite kuriam laikui pastovėti.

Chasnikas susmulkinamas ir kartu su manų kruopomis ir druska siunčiamas į ingredientų tinklelį, atsargiai išmaišomas iki vientisos masės.

Tada suformuokite kotletukus, į jų vidurį įdėdami nedidelį gabalėlį sviesto.

Kaip apvalkalą naudojame boroshno. Formą patepame alyvuogių aliejumi, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų ir kepame 50-60 minučių.

Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti avokadų ir brinzos salotas
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti