„Oseledets” yra vienas mėgstamiausių ukrainiečių patiekalų. Oseledtsi gaminimo receptai yra seni, laikui bėgant keičiasi skoniai. Tarp senųjų receptų yra labai įdomių, pavyzdžiui, šis.
Išsamesnė informacija
Iš šių ingredientų gaminame marinatą 5 marinuotiems agurkėliams:
- 1 valgomasis šaukštelis: „Zukor” – 1 valgomasis šaukštelis.
- Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas. litras.
- Ocetas – 4 valg. š.
- Grietinės – 1 valg. š.
- Marinuotų grybų – 1 valg. š.
- Marinuoti grybai – 1 vnt.
- Cibulių – 1 vnt.
- Druska – dribka
Iš pradžių paruošime silkes: nuimame jų odą, išskobiame kaulus ir sudedame į stiklinę arba molinį indą.
Dabar pereikime prie marinato: pieno (ikrų) su garstyčiomis, cukeriu ir ozt. Pridėkite grietinės ir pertrinkite mišinį per sietelį. Galite tai padaryti šiuolaikiškai – pertrinti. Įdėkite grybų, petražolių, avinžirnių. Pasūdykite ir gerai išmaišykite. Šiuo marinatu užpilkite marinuotus agurkus, uždenkite duonos vyniotiniu ir padėkite į šaldytuvą 4-5 metams.
Būkite pirmieji, išbandę marinuotą silkę pagal šį receptą, kuriam mažiau nei du šimtmečiai!