Profesionalūs virėjai įvardijo gudrybes, kurios padės paruošti pikantiškus koldūnus

Koldūnai yra mėgstamas įvairaus amžiaus žmonių – nuo mažų iki didelių – maistas. Koldūnai yra paprasti ir lengvai paruošiami, jei juos perkate parduotuvėje. Parduotuvėse yra didelis koldūnų pasirinkimas įvairiems skoniams. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad net ir juos reikia tinkamai išvirti. Geriau patiems pasigaminti naminių koldūnų.

Koldūnų gaminimo paslaptys

Įdaras. Galite naudoti jau paruoštą maltą mėsą. Tačiau geriau ją pasigaminti patiems.

Maltą mėsą sumalkite mėsmale su dideliu antgaliu. Kad mėsa būtų sultinga, reikia įdėti didelį kiekį žibuoklių. Geriau naudoti dviejų rūšių mėsą su skirtingu riebalų kiekiu. Į maltą mėsą įberkite prieskonių: pipirų, kalendros.

Tešla. Koldūnams tešlą geriau ruošti su vandeniu. Kad būtų lengviau iškočioti, įpilkite tris kartus alyvuogių aliejaus.

Tešlą minkykite bent 15 minučių. Po to tešlą pailsinti po duonos apklotu.

Kepimo gudrybės

Borošno turi būti nuluptas. Į tešlą svarbu įmušti kiaušinį. Jis padės surišti ingredientus. Ir, žinoma, vandens.

Taigi, ant doškos reikia padaryti borošno riekelę, o jos centre – glajų. Tada įmuškite kiaušinį ir įpilkite vandens. Tada pradėkite minkyti tešlą nuo kraštų į centrą.

Stebėkite tešlos tekstūrą (kad ji netaptų skysta). Jei tešla drėgna, ją bus lengva ištraukti iš rankų, vadinasi, tešla išminkyta.

Palikite ją 15-20 val. pailsėti po maistine plėvele ir 30 min. įdėkite į šaldytuvą. Tada tešlą iškočiokite ir dubenyje padarykite formą. Į kolūkio vidurį sudėkite įdarą ir sausomis rankomis iškočiokite koldūnus.

Prieš kepimą galite įdėti kastinį (prieš tai užpilkite vandeniu). Įberkite druskos, (jei reikia, pipirų), lauro. Ir tik tada dėkite koldūnus į verdantį vandenį.

Kai vanduo užvirs, paprastai koldūnai plūduriuos, juos galima ištraukti. Į dubenį įdėkite sviesto, kad išvirę koldūnai nesuliptų. Juos galima patiekti su grietine, garstyčiomis, avižiniais dribsniais, majonezu. Taip pat galima sutarkuoti salyklo, aitriosios paprikos ir įdėti majonezo. Iš jo pasigamins nuostabus padažas.

Taip pat skaitykite:  Skanus kaip katilas: 5 patarimai, kaip geriausiai išgerti geriausią gėrimą gyvenime

Zapikanka su koldūnais

Koldūnus sudėkite ant deko. Pirmiausia pagaminkite padažą: sumaišykite kiaušinį su majonezu. Padažą supilkite ant koldūnų taip, kad jis visiškai juos padengtų.

Ant viršaus užbarstykite kietojo sir. Dėkite juos į orkaitę vieneriems metams į 120 laipsnių temperatūroje įkaitintą orkaitę.

Išklokite koldūnus

Padarykite borošno ir maltinukus taip pat, kaip ir įprastiems koldūnams. Iškočiokite tešlą, ant viršaus užberkite maltos mėsos ir suformuokite vyniotinį. Suktinuką supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. Šmatochki reikia užšaldyti šaldiklyje. Virkite koldūnus 15-20 minučių.

Verta prisiminti, kad koldūnus galima patiekti prie šventinio stalo. Įdaras jiems gali būti ne tik iš mėsos, bet ir iš žuvies. Jis ruošiamas pagal tą pačią technologiją.

Kad būtų vientisas, maltą mėsą reikia suplakti. Koldūnus įmeskite tik tada, kai vanduo užvirs, įberkite druskos, prieskonių skoniui (lauro lapų, pipirų).

Patiekti su grietine ar kitais padažais. Tačiau nepamirškite, kad virta tešla svarbi skrandžiui ir žarnynui. Šio maisto nerekomenduojama valgyti dietų besilaikantiems žmonėms.

0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti