Anksti ryte apetitas labai retas. Jį išgyti padės alyvinis pleaskatas. Jis toks apetitiškas, toks aštrus. Tikras gardėsis vakarienei.
Sudedamosios dalys
Jam paruošti reikia šių produktų:
- rauginto pieno nugarinės 5 % – 125 g;
- suluguni sirupo – 40 g;
- ryžių borošno – 40 g;
- kiaušinio – 1 vnt;
- druskos, pipirų.
Kaip paruošti
Rūgpienį sirelį reikia vartoti m’jakoi konsistencijos. Į jį įberkite tarkuotų suluguni, kiaušinį, boroshno. Jei norite, įberkite druskos ir pipirų. Yra ir kitas variantas, kai suluguni į tešlą nededamas, o gaminamas iš jos kaip įdaras.
Jei mėgstate prieskonines žoleles, rekomenduojama įberti ir jų. Tai gali būti krapai arba petražolės. Viską sudėkite į keptuvę, pateptą alyvuogių aliejumi, ir kepkite po uždaru skardiniu. Nepamirškite sudeginti pleiskanėlių.
Jei norite įdaro su suluguni, gaminkite jį taip. Sūrinės neragaukite. Į keptuvę dėkite dalį tešlos, ant viršaus uždėkite suluguni skibki ir užpilkite tešlą. Skanaus!