Geriausias biudžetas, paprasčiausias ir lengviausias! Salotos su ogirka, kiaušiniais ir kukurūzais turi mažiausiai ingredientų, bet išeina pikantiškos ir saldžios. Salotas galite pagardinti majonezu arba grietine.
Sudedamosios dalys: 1:
- Ingredientai: agurkėliai – 2 vnt.
- Kiaušiniai (virti) – 2 vnt.
- Konservuoti kukurūzai – 200 g
- Majonezas – 2 šaukštai
- Smulkiai maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Druska – su prieskoniais
Paruošimas:
Išvirkite kiaušinius ir šiek tiek atvėsinkite.
Nuplaukite, nulupkite ir nupjaukite kraštus. Svarbu paragauti marinuotų kiaušinių, kad įsitikintumėte, ar jie nėra kartūs – tokie vaisiai pagardins visą padažą. Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais.
Nuluptus kiaušinius supjaustykite nedideliais tokio pat dydžio gabalėliais, kaip ir ugneles.
Kukurūzus suberkite į sietelį ir palikite šiek tiek pastovėti, kad nubėgtų visas vanduo. Salotinėje sluoksniuokite supjaustytas ugneles, kiaušinius ir kukurūzus. Pagal skonį salotas pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Įpilkite majonezo ir išmaišykite. Vietoj majonezo galima naudoti grietinę.
Patiekite salotas į stalą iš karto, nes pastovėjusios petražolės paleis sultis.
Mėgaukitės!