Pelmenya aistra idėja: padaryti zapikanka

Koldūnus galima ne virti, o gaminti zapikanką. Tai kažkas naujo ir unikalaus. Vakare nebereikės galvoti apie nieką kitą. Kiekvienas norės gabalėlio šio skanėsto.

Ingredientai

Gaminimui reikia šių produktų:

  • Pomidori – 4 vnt;
  • kiaušinių – 2 vnt;
  • grietinės – 4 šaukštai;
  • vandens – 20 ml;
  • sire – 50 g;
  • druska, pipirai.

Kaip paruošti

Koldūnus sudėkite į formą, skirtą užkepimui. Jie turi būti vientisas lygus kamuolys. Ant viršaus sudėkite pomidoro griežinėlius. Pabarstykite druska ir pipirais.

Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir vandenį. Įmuškite kiaušinius. Užpilkite grietinę ant koldūnų. Dėkite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 25 minutėms. Likus maždaug 5 minutėms iki kepimo apibarstykite tarkuotu sirupu. Skanaus!

Taip pat skaitykite:  Kaip pasigaminti užtepėlę su sjomga ir sirupais
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti