„Nostalgijos bedarbei vaikystei” mišrainė.

Mūsų močiutės gamindavo hodgepodge ant yalowichi kaulų. Sriuba būdavo soti.

Pagal klasikinį receptą išvirta sriuba buvo patiekiama su juoda duona ir marinuotomis ugnelėmis.

Prieš patiekiant sriuba buvo užbarstoma alyvuogėmis be sėklų, o rūgštingumui suteikti buvo įpilta šlakelis citrinos sulčių.

Išsami informacija

Kaip paruošti tą pačią mišrainę, kuria vaikystėje mus maitindavo močiutės?

Ingredientai: 1:

  • Jalovičina – 500 g.
  • Rūkytos karvės basos – 200 gramų.
  • Virtos baravykų kiaulės – 200 gramų.
  • Bulvės – 400 gramų.
  • Cibulina – 1 vnt.
  • Morkos – 1 vnt.
  • Marinovani ogirki – 4 vnt.
  • Laurų lapai – keli vienetai.
  • Pomidorų pasta – šaukštas.
  • Druskos – žiupsnelis.

Kaip gaminti

Batatus ir zebulą užpilkite vandeniu ir virkite savaitę.

Kai mėsa išvirs, išimkite ją iš kastuvo ir supjaustykite mažais gabalėliais.

Užvirinkite sultinį ir vėl užvirkite. Išimkite vištieną, ji nebereikalinga.

Supjaustykite kubeliais bulves, karvės duoną ir ugnį, sutarkuokite morkas.

Bulves sudėkite į skaidrų sultinį ir virkite 20 minučių.

Kol bulvės verda, keptuvėje apskrudinkite daržoves, mėsą ir dešrą, sudėkite makaronus ir troškinkite penkias minutes.

Perpilkite riebalus į keptuvę, įberkite druskos, pipirų, įmeskite lauro lapą ir visus ingredientus kartu virkite 10 minučių.

Taip pat skaitykite:  Įdomus kulinarinis maistas: ar galima sutepti konservuotus pecheritus
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti