Nedėkite jo į salotas, jei nenorite sumažinti skonio.

Zibuli dažnai naudojami salotoms. Aromatas ir skonis yra įtraukiantis ir dar labiau žadina apetitą. Pasirodo, ne visos skaidulos tinka salotoms. Kai kurios iš jų gali zipsusutivatit jogurtą, bet ne jį papildyti.

Išsamesnė informacija

Skaidulų sudėtyje yra fitoncidų. Būtent jie suteikia karstelėjusiam skoniui ir aromatui. Kai kurių veislių žibuoklėse jų yra daugiau, todėl jos sukelia zvorotnogo efektą.

Pavyzdžiui, zibulę zvychasta mėgsta visi. Jis gali būti toks stiprus, kad be jo kitų ingredientų net nepajusite.

Ne visi žino, kad šaltalankiai taip pat gali turėti neigiamą poveikį aistrai. Sirupo pavidalu jis yra švelnesnio skonio, tačiau diskomforto gali kelti jautraus virškinamojo trakto žmonėms.

Tais atvejais, kai skaidulos yra pernelyg kvapnios ir aštrios, unikaliai jas pašalinkite. Salotas geriau gaminti be jos. Tokiu atveju ją taip pat galima marinuoti. Kartais tai padeda nuspalvinti jos skonį ir padaryti ją tikrai skanią.

Taip pat skaitykite:  Kaip paruošti "švelnius" įdarytus kopūstus: klaida yra įdare
0 Shares:
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Siūlome paskaityti