Cheburekai dažnai siejami su vyresnio amžiaus daržovėmis. Dažniausiai jie gaminami iš maltos mėsos, garbuzo ir sūrio. Taip pat galima gaminti salyklinius cheburekus. Jie ne mažiau pikantiški ir originalūs.
Ingredientai
Gaminti reikia tokių produktų:
- vandens – 1 cl;
- alyvuogių – 2 šaukštai;
- borošno – 0,5 kg;
- obuolių – 3 vnt;
- druskos – dribka;
- tsukor – 100 g;
- cinamonas – 1 šaukštelis.
Kaip paruošti
Sumaišykite okrą su druska ir alyvuogėmis. Dabar įdėkite borošno, bet pilkite jį dalimis. Tešla turi būti lygi ir elastinga. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Sumaišykite su cukatomis ir cinamonu. Dabar galite formuoti čeburekus. Tešlos užteks maždaug 10-15 gabalėlių. Čeburekus aptepkite ant didelės ugnies alyvuogių aliejumi. Mėgaukitės!