Salyklinius gėrimus, kuriuos matote parduotuvėje, galite pasigaminti namuose. Tam reikia šiek tiek daugiau laiko. Tačiau jie yra pikantiški ir natūralūs. Vaikams patiks. Pasigaminkite šokoladinį marmeladą.
Ingredientai
Gaminimui reikia pasiruošti šių ingredientų:
- želatinos – 28 g;
- kakavos – 85 g;
- vandens – 380 ml;
- cukrovo miltelių – 100 g;
- gliukozės sirupo – 185 g;
- cukrus – 450 g;
- pieninis šokoladas – 150 g.
Kaip paruošti
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Geriau imti kvadratinę, kurios kraštinės 25 cm, bet ieškokite pagal galimybes. Greitai paruošiamą želatiną užpilkite vandeniu (160 ml). Palikite pastovėti 10 minučių.
Užvirinkite 60 ml vandens ir sumaišykite su 35 g kakavos. Kakavos perteklių sumaišykite su cukrozės milteliais.
Kitame etape ant ugnies užkaisti 160 ml vandens ir įpilti cukaro, gliukozės sirupo. Viską kartu kaitinti kelias minutes. Patikrinkite, ar iš sirupo liko lipnumas. Tam karštą sirupą įpilkite į stiklinę šalto vandens. Jei masė yra lanksti ir prilimpa prie lazdelės, sirupas paruoštas. Jei ne, jį reikia virti.
Želatiną sudėkite į dubenį ir suplakite mikseriu. Tuo pačiu metu supilkite sirupą, kuris turi būti karštas. Toliau plakite, bet dabar į mišinį įpilkite anksčiau paruoštą kakavą ir vandenį. Plakite dar 10 minučių.
Plakant mišinys turi tapti labai drėgnas ir baltas. Ištirpinkite šokoladą ir įmaišykite į jį. Maišykite mentele, o ne mikseriu. Tada supilkite į formą.
Nedėkite į šaldytuvą. Zefyras kambario temperatūroje turėtų išbūti 8 metus ar ilgiau. Išėmę jį iš formos ir išėmę iš formos, leiskite kitai zefyro pusei pabūti šaldytuve 2-3 metus.
Mėgaukitės!